Motivation til vægttab – Motivationen til at tabe sig findes her

Metoder til vægttab findes der masser af, og når først man for alvor er kommet i gang, rasler kiloene af med lynets hast, hvis man følger en virkelig intensiv kur. Og når man ser med egne øjne, at fedtet ryger væk, så kommer motivationen frem fra sit skjul – med tifold. Men hvordan kommer man i det hele taget i gang? Hvordan aktiverer man en sådan motivation til vægttab, at man med sikkerhed vil komme i gang og ikke mindst blive ved, indtil målet er nået?

Når man har sat sig op på den metaforiske hest, som i denne sammenhæng er en slankekur, og mærker man forandringen på sin krop i form af mere fremhævede former og en lettere fornemmelse, får man visheden om, at man er i gang med at slanke sig og at man ikke længere behøver at søge efter motivation til vægttabet, man har ledt længe efter. Motivationen er der, og følelsen af, at man vil blive ved, bliver stærkere.

Men det første skridt skal tages, inden man er nået til dette åbenbaringspunkt. Og det hele starter med motivation.

Man kan blive motiveret på mange måder

Der findes folk, som har fået konstateret eller har været tæt på at få konstateret alvorlige sygdomme som følge af fedme. Du ved sikkert godt, hvilke sygdomme det drejer sig om – så lad os ikke komme nærmere ind på det. Er man selv en af dem, eller er man pårørende til en af dem, er man nærmest blind eller dum, hvis ikke man bliver bare en smule motiveret til at lave om på sin livsstil.

Det betyder ikke, at du selv skal komme så langt ud, bare for at opnå denne motivation, som på nærmest på magisk vis kan fordreje tankemønstret 180 grader henimod en sundere livsstil og et startskud på et stort vægttab, men tankens kraft er utroligt stærk, og den kan udnyttes til din fordel i denne sammenhæng.

Hvordan ser du ud om 1 år?

Hele ovenstående paragraf har muligvis forvirret dig, og det kan være du ikke kan se sammenhængen mellem ovenstående ord og det at finde motivation til vægttab. Så prøv at forestille dig følgende:

Forestil dig, hvordan du ser ud om 1 år og forestil dig, at du efter dette år endnu ikke har fået motivationen til at tabe dig. Hvordan ser du ud? Er maven endnu større? Er du gået 4 numre op i buksestørrelse? Ser dit hoved større ud og har en ekstra hage?

Forestil dig, hvordan du ser ud om 3 år så … Du har stadig efter disse 3 år ikke taget dig sammen til at gå på slankekur, og din krop er blevet endnu større.

Hvad med om 5 år? Du er hos lægen, og han konstaterer, at hvis ikke du gør noget nu – hvis ikke du påbegynder et vægttab – så får du sukkersyge. Tror du så, at motivationen er der nu? Er en alvorlig sygdom nok til at motivere dig?

Pointen er, at du behøver ikke komme langt ud for at finde denne indre kraft. Du skal blot forholde dig realistisk til, hvordan det kan blive i fremtiden. Brug fantasien.

Glem alt om, hvad der hindrer dig

Det nytter ikke at tænke på, hvad der forhindrer dig i at starte. Tag beslutningen nu, og lad være med at se tilbage. Gør det til din mission – dit lille projekt – at du nu skal til at tabe dig. Sæt et større mål – det endelige mål. Målet er måske at slanke dig 10 kg. For at gøre slankeprojektet mere fordøjeligt, kan du inddele det i delmål. Sig til dig selv, at du de næste 2 uger skal tabe dig 1 kg. Begynd med at spise sundere, mere varieret og spis kun til du er mæt. Løb en tur hver anden dag. Og vend tilbage til vægten om 2 uger. Hvis du har tabt dig 1 kg siden sidst, så har du gjort noget, du ikke troede var muligt. Du har fundet motivationen til vægttab. Du har fundet motivation til at tabe dig og blive ved med at tabe dig.

Næste skridt er endnu et kilo på 2 uger.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.